søndag den 1. juni 2008

Dejlig ferie på Cypern.

Vi gik lange ture. En af dagene til den lille kirke, Agia Kyriaki, hvor det fortælles at Erik Ejegod ligger begravet. (Han blev syg på en pilgrimsrejse, og måtte gå i land i Paphos, hvor han døde og blev begravet ved denne lille kirke).
Da vi besøgte kirken, var man ved at gøre klar til et engelsk bryllup. Brudgommen trippede nervøst omkring. Mange af gæsterne ankom til kirken i denne typisk cypriotiske bus.
Mange steder så vi disse store træer med blålilla blomster. Efter vi er kommet hjem, har Bjarne fundet ud af, at det er et Jacaranda Tree, typisk for middelhavsegnene.
En af dagene gik vi en lang tur ud i den anden ende af Paphos til det hotel, Anemi, som vi boede på sidst vi var på Cypern og hvor vi rejste med Dinos Rejser. Denne gang var vi med Århus Charter. Dinos krakkede kort efter, vi havde rejst med dem sidst.
Overfor Hotel Anemi kunne vi gå ned til en lille strand. Det gjorde vi så.
Hotel Mayfair, som vi nu har boet på tre gange. Det er OK, men virker lidt mere slidt nu.
Udsigten fra vores balkon. Det er Middelhavet langt ude i horisonten.
Vi havde en toværelses lejlighed. Her køkkenafdelingen i stuen.
Og her aftensmaden rettet an på balkonen.
Denne aften står den på rester. Biksemad af nye kartofler, løg og engelsk bøf. Peppet lidt op med magert bacon og spejlæg. Dertil en lækker bønnesalat af haricotvert fra aftenen før, med tomater, løg, hvidløg og fetaost. Det smagte fantastisk. Det er utroligt, hvad man kan fremstille ved hjælp af en pande og en gryde på to bittesmå kogeplader.