tirsdag den 4. december 2007

Kina

Da vi tidligt om morgenen ankom til Shanghai, kørte vi straks videre til den lille charmerende by, Luzhi. Byen er gennemkrydset af små kanaler med gamle hvidvaskede huse langs kanalerne. Kinesiske kvinder stagede de lavbundede pramme frem gennem kanalerne.



Fra Luzhi sejler vi ad nettet af små og store kanaler til Suzhou, hvor vi lægger til kaj sidst på eftermiddagen.
I Suzhou besøger vi Fiskerens Have. Meget smuk og også noget særpræget. Måske ikke lige, hvad danskere forstår ved en have. Spændende powershopping udenfor haven.
Så gik turen til et silkespinderi. Brian forklarede processen, og vi fik indblik i hele processen, fra kokonen koges, til den færdigspundne silke pakkes ned i store bløde bundter.
I forbindelse med spinderiet var der selvfølgelig en stor salgshal. Flere købte silkedyner og tørklæder, men ellers synes jeg, at tøjet var lidt for kinesisk i snit og mønstre til at jeg ville
gå med det. Jeg købte et lille silketørklæde. Vi besøgte sidst på dagen Suzhous gamle byport. Vi overnattede på hotel i Suzhou.
Næste morgen kørte vi videre til Hangzhou. Her besøger vi temarker med den helsebringende grønne te.
Der var selvfølgelig smagsprøver, og man kunne oven i købet købe te. Især var der salg i Kejserteen, som skulle have gevaldige helbredende egenskaber. Vi købte vist for flere hundrede kroner. Nu må vi bare håbe på, at det også holder, hvad det lover!!!
I den gamle bydel havde vi mulighed for at powershoppe lidt. Brian kæmpede i rustning fra Songdynastiet midt på gågaden.
En dejlig tur på Vestsøen blev det også til. Den skulle ifølge kineserne være nærmest paradisisk smuk.