tirsdag den 29. januar 2008

Quilt Art 22 - under construction på kunstmuséet Silkeborg Bad

Textural Protection Shields af Charlotte Yde, Danmark. Charlotte har ladet sig inspirere ting, hun har fundet i naturen under en rejse til New Zealand. Drivtømmer, spændende sten, mærkelige træer, planter og dyr har hun udtrykt i små tekstile prøver som er udmundet i et rent abstrakt tekstilt arbejde; farvet, rustet, maskinquiltet og bundet med knuder. Måske er alle knuderne også et symbol på familiebånd på en eller anden måde, antyder Charlotte.
Sara Impey, England. "Monochrome White" og "Monocrome Black". 2007 og 2006, 44 x 315 cm.
Mirjam Pet-Jacobs, Holland. "Time will Tell". 2007.131 x 131 cm. "Tiden" er et af de store emner Mirjam arbejder med. Hun koncentrerer sig til enhver tid med et nyt aspekt indenfor"Tid". I dette to-sidede quilt beskæftiger Mirjam sig med mulige interessekonflikter, som vil kunne opstå, når man er optaget af flere ting på en gang. Kun tiden kan afgøre, om disse modstridende gøremål kan finde en tilfredsstillende løsning. En gentagen figur i tidsstykkerne er firkanten, som symboliserer et fast element: et sekund, en dag, et år..... BridgetIngram-Bartholomäus, Tyskland/England. " Spring Tide"
Elizabeth Brimelow, England. Shingle 1 og Shingle 2. 54 x 158 cm. Elizabeth er faschineret af det område på stranden, hvor sand og vand mødes. Hun fotograferer og samler sten, maler og tegner dem, inden hun omsætter indtrykkene i quilts.
Venetian Flotsam (drivgods), 2007, af Fenella Davies fra England. hun lader sig inspirere af musik og fotografier af f.eks gamle smuldrende mure og farverigt drivgods og affald, som flyder på vandet eller suser rundt om gadehjørner.
Et andet Quilt i serien Venetian Flotsam. Fenella bruger gamle bomuldslagner, som hun farver og maler og flytter rundt på, inden hun syr dem.
Jette Clover, Belgien var den egentlige årsag til at jeg stødte ind i udstillingen på Silkeborg Bad. her med Quiltet "Red Colour Field". Hun har Quilter nogle fantastiske collageagtige billeder, som jeg har studeret meget på "Nettet". De to, hun udstiller på Silkeborg Bad, synes jeg ikke er de bedste, jeg har set.
Her Jette Clovers "Blue Colour Field". Jette har over tid arbejdet meget med ensfarvede perioder i sin kunst og har været udfordret af de mange nuancer, der ligger i en enkel farve. hun har også været omkring hvid.
Her Karina Thompson fra England med"Cannonball". Hun bestræber sig på at skære sine kunstværker ned, så de fremtræder så simpelt som muligt. Her Cannonball, black profile, 2007, 165 x 155 cm.

Jeg havde læst meget på "Nettet" om de forskellige quiltekunstnere, som var repræsenteret i udstillingen Quilt Art 22 - under construction, så da jeg fandt ud af, at udstillingen i øjeblikket besøgte kunstmuséet Silkeborg Bad måtte jeg selvfølgelig se den. Det var en meget fin udstilling.
Hele pavillionen var fyldt med de Quiltede kunstværker.
Linda Colsh, Belgien/USA, udstillede sin helt fantastiske Quilt, Sudden Storm, som hun har bygget op af indfarvede stoffer med trykte motiver, som hun har behandlet i Corel Draw og ændret meget ud fra hendes originale digitalfoto. Inden billedet bliver quiltet, har Linda på sine stoffer opbygget en fotografisk collage.
"Pathways" af SandraMeech, England/Canada, en meget lang quilt, bestående af 4 selvstændige Quilts.Også Sandra har arbejdet med indfarvning og fotoprint på sine stoffer inden de er syet/quiltet.
1. udsnit af Sandras quilt. En stor fotocollage udarbejdet på baggrund af en sketchbook.
3. udsnit.